Maliny

emBIO MALINY

Odroda: Heritage

Odroda rodiaca od prvej polovici augusta až do prvých mrazov. Plody sú veľké, pevné, sýtej červenej farby a sú známe svojou lahodnou chuťou a príjemnou vôňou.

maliny-1.jpg

Prečo konzumovať maliny

Maliny sú známe tým, že majú v svojich plodoch obsiahnuté skoro celé spektrum vitamínov B, a že patria do skupiny ovocia s najvyšším podielom antioxidantov.  Preto dostatočné množstvo čerstvých malín denne, môže v našom organizme pôsobiť proti vzniku nádorových ochorení.

Čo sme o malinách možno nevedeli? 

  1. Maliny majú veľmi vysoký podiel minerálov, napríklad v takom jednom hrnčeku čerstvých malín sa nachádza až 190mg draslíka
  2. Čerstvé maliny, ale aj výrobky z nich sú výborný liek na horúčky a zápalové ochorenia
  3. Konzumácia malín sa veľmi odporúča pri Alzheimerovej chorobe
  4. Podľa istej štúdie maliny obsahujú kyselinu ellagickú, ktorá vykazuje schopnosť predchádzať rôznym druhom rakoviny
  5. Konzumácia malín tiež napomáha k lepšiemu prúdeniu krvi a zväčšeniu tepien
  6. Maliny zvyšujú plodnosť mužom, pomáha zinok a Vitamin C obsiahnutý v plodoch a ženám pomáhajú chrániť koncepciu embryonálneho počatia, čím pomáhajú predchádzať neželaným potratom
  7. Podporujú trávenie

Zdroj k textom: zdravopedia.sk 

Kontaktujte nás