emBIO MALINY
Odroda: HeritageOdroda rodiaca od prvej polovici augusta až do prvých mrazov. Plody sú veľké, pevné, sýtej červenej farby a sú známe svojou lahodnou chuťou a príjemnou vôňou.
Prečo konzumovať maliny
Maliny sú známe tým, že majú v svojich plodoch obsiahnuté skoro celé spektrum vitamínov B, a že patria do skupiny ovocia s najvyšším podielom antioxidantov. Preto dostatočné množstvo čerstvých malín denne, môže v našom organizme pôsobiť proti vzniku nádorových ochorení.
Čo sme o malinách možno nevedeli?
- Maliny majú veľmi vysoký podiel minerálov, napríklad v takom jednom hrnčeku čerstvých malín sa nachádza až 190mg draslíka
- Čerstvé maliny, ale aj výrobky z nich sú výborný liek na horúčky a zápalové ochorenia
- Konzumácia malín sa veľmi odporúča pri Alzheimerovej chorobe
- Podľa istej štúdie maliny obsahujú kyselinu ellagickú, ktorá vykazuje schopnosť predchádzať rôznym druhom rakoviny
- Konzumácia malín tiež napomáha k lepšiemu prúdeniu krvi a zväčšeniu tepien
- Maliny zvyšujú plodnosť mužom, pomáha zinok a Vitamin C obsiahnutý v plodoch a ženám pomáhajú chrániť koncepciu embryonálneho počatia, čím pomáhajú predchádzať neželaným potratom
- Podporujú trávenie
Zdroj k textom: zdravopedia.sk