Jablone

emBIO JABLONE

Odroda: Luna, Sirius, Rubinola, Rozela, Topaz

Všetky odrody našich jabĺk sú chuťovo veľmi dobré a sladké, prvé zbierame v druhej polovici septembra a jablkovú sezónu ukončíme koncom októbra. Jabĺčka sú vhodné na priamy konzum, alebo na výrobu muštov, ovocného pyré a na sušenie.

jablka.jpg

Prečo konzumovať jablká

  1. vďaka obsahu vitamínu C udržuje imunitný systém v kondícii, aby zneškodnil útočiace baktérie a vírusy. Týka sa to aj voľných radikálov v podobe škodlivých ultrafialových lúčov a toxických látok zo životného prostredia
  2. dezinfikuje ústnu dutinu, masíruje ďasná a čiastočne aj čistí zuby – nenahradí ale dôkladné čistenie zubov
  3. pravidelná konzumácia pomáha liečiť pečeňové a žlčníkové ochorenia, reumatizmus, dnu a celkovo rýchlejšie sa zotaviť po chorobe
  4. diabetici ocenia jeho schopnosť regulácie hladiny cukru v krvi
  5. kyseliny v jablku regulujú kyslosť žalúdka
  6. má čistiacu schopnosť, ktorá sa prejaví predovšetkým pri zápche
  7. kvercetín (žlté prírodné farbivo) obsiahnutý v jablku zabraňuje tvorbe rakovinových buniek
  8. pektín zase znižuje hladinu cholesterolu a chráni tak žily a tepny pred kôrnatením
  9. chráni mozog pred Alzheimerom a Parkinsonom
  10. horúca šťava z jabĺk rozpúšťa a reguluje hlieny, je účinná proti horúčke.
  11. jablkové pyré slúži ako liek pri žalúdočných a črevných kataroch, najmä u malých detí
  12. podusené jablká zmiešané s olivovým olejom sa odporúča prikladať na zle sa hojace rany

zdroj: https://www.nazdravie.sk/

Kontaktujte nás